Cardona

Des de l’Estrada us serà fàcil fer una escapada a Cardona. Viureu l'experiència de trobar-vos dins d'una muntanya de sal única al món i d’un castell que ha fet història de Catalunya. El vell recinte de Mina Nieves ha estat habilitat com a equipament cultural amb la voluntat de plasmar la mil·lenària interrelació establerta entre les persones i la sal.

El castell de Cardona respon a la necessitat de defensar l’accés al salí i a la visió privilegiada de les valls del riu Cardener. Entre el s.XI i fins al s.XV, va ser el nucli residencial dels senyors de Cardona: els “rics senyors de la sal”, emparentats amb les principals cases reials europees, i tan influents que el duc de Cardona era conegut com “el rei sense Corona”.

El castell va ser l’última fortalesa en rendir-se a Felip V, per tant és el darrer baluard de les llibertats de Catalunya.

Manresa

La història ha deixat una empremta profunda a Manresa. És una empremta visible i palpable en edificis com la basílica gòtica de Santa Maria de la Seu, en carrers medievals com el del Balç, en els casalots barrocs, en els palauets modernistes o en les fàbriques, herència de la primera industrialització.

Igualment, és una empremta que es pot sentir i compartir en recórrer itineraris com el de la Sèquia, en barrejar-se amb la munió de gent que reviu, any rere any, el miracle de la Llum en el marc de la Fira de l’Aixada o en submergir-se en la inesgotable proposta d’espectacles tradicionals de la Fira Mediterrània.

La ciutat és propera a l’Estrada, no deixeu de visitar-la. Us sorprendrà.

La Seu I el pont romànic Can Jorba, la casa dels Propietaris de la colònia Jorba.

El teatre Kursaal des del Passeig Pere III


http://manresaturisme.cat/cat/la-ciutat/benvinguda

Montserrat

El massís de Montserrat, situat a la dreta del riu Llobregat, és un dels conjunts més enlairats i abruptes de la Serralada Prelitoral Catalana. El monestir està situat a 725 m d’altitud sobre el nivell del mar, i Sant Jeroni, a 1.236 m, és el cim més alt.

Montserrat és una muntanya, un santuari i un monestir. Una comunitat d'esperit. D'aquí ve el caràcter singular que pren la vida del santuari. Centrada en la pregària comuna dels monjos, oberta a tothom, i en el servei d'acolliment, per part de la comunitat, en bé dels que pugen a Montserrat. El monestir de Montserrat ha desenvolupat un paper important en la vida cultural del país.
Des de l’Estrada pots veure el massís del Montserrat i, si vens de lluny, et serà fàcil arribar-t’hi.

El monestir El Montserrat
http://www.montserratvisita.com/

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars

Si no canvia la configuració del navegador, vostè està acceptant el seu ús.

I understand