Mura

excursio a Mura des de casa rural l'Estradaexcursio a Mura des de casa rural l'Estrada

Mura és un poble pintoresc que conserva tot el seu encant medieval. Carrers, places i cases de pedra assoleixen una harmonia d'aspecte medieval que el visitant copsarà tot passejant pel poble.

Dins del terme del municipi de Mura podem trobar el curiós paratge anomenat Puig de la Balma, una casa obrada a la roca els orígens de la qual es remunten al segle XIII.

Puig de la Balma Mura
http://www.mura.diba.es/

El monestir de l’Estany

Visitar el monestir de l'estany casa ruralVisitar el monestir de l'estany casa rural

Sou en l’indret on fa més de 900 anys –el 1080- s’establí una petita comunitat de canonges per viure seguint la Regla de sant Agustí. Del monestir medieval en resten l’església, les sales del museu i, sobretot, l’extraordinari claustre romànic, una joia de l’escultura religiosa de nivell internacional.

L’estany fou dessecat segles enrere.

http://monestirestany.cat/monestir-santa-maria-estany.htm

Talamanca

Visitar Talamanca prop de casa rural Mas l'EstradaVisitar Talamanca prop de casa rural Mas l'EstradaVisitar Talamanca prop de casa rural Mas l'EstradaTalamanca és un poble d'origen medieval que ofereix una gran quantitat de llocs i elements d'interès: el mateix nucli antic del poble, l'església de Santa Maria, el castell de Talamanca... Tots aquests elements mereixen una visita, i són testimoni de gairebé mil anys de presència humana al nostre poble.

És destacable l’episodi ocorregut els dies 13 i 14 d’agost de 1714 i conegut com a Batalla de Talamanca, en el marc de la Guerra de Successió. Aquesta batalla constituí la darrera victòria de l’exèrcit català, dirigit pel Marquès del Poal, davant de les tropes borbòniques, poques setmanes abans de les capitulacions de Barcelona i Cardona. Les tropes borbòniques tenien el seu
quarter a la Mussarra, masia propera a l’Estrada.

Castell de Talamanca i Camp de la Batalla de Talamanca La Mussarra
http://www.talamanca.diba.es

Masies d’Avinyó

Masies d'Avinyó visita des de casa rual Mas l'EstradaMasies d'Avinyó visita des de casa rual Mas l'EstradaUna visita indispensable, tant per la bellesa del celler i el seu entorn com per la qualitat dels seus vins. A ABADAL descobrirà un paisatge ple de vinya i barraques, percebrà la tradició amb la visita a la Masia (S.XII) i al Museu i la innovació, amb les modernes instal·lacions dotades de l’última tecnologia vitivinícola.

El resultat són els vins ABADAL, que podrà degustar i comprar al nostre celler.

http://www.dopladebages.com/masias-avinyo-abadal

Sant Benet de Bages

Món Sant Benet, inaugurat el novembre de 2007, és un projecte cultural, turístic i de lleure d'una gran singularitat, amb una clara projecció internacional. Envoltat d'un entorn natural incomparable, Món St Benet fusiona l'art medieval i la natura per oferir un espai únic a Catalunya. Amb el mil·lenari monestir com a principal reclam, Món St Benet integra d'una forma harmònica diversos usos i projectes per configurar una proposta d'oci i cultura atractiva i pensada per a tots els públics.

Monestir Fundació Alícia
http://www.monstbenet.com/

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars

Si no canvia la configuració del navegador, vostè està acceptant el seu ús.

I understand