El llac de Navarcles

Llac de Navarcles: visita des de la casa ruralLlac de Navarcles: visita des de la casa ruralLlac de Navarcles: visita des de la casa rural

 

 

 

 

 

Si t’arribes a Navarcles trobaràs el seu indret més valorat. El llac és un embassament artificial del riu Calders en el moment que aixampla la sortida després dels meandres de l'Angle.

A l'estiu s'hi poden practicar esports d'aventura com escalada, pont de mico, persiana, tir amb arc, llogar canoes, kaiacs, bicicletes, patinet, cavalls...

http://www.el-llac.com/

Les tines de Talamanca

Talamanca: visita des de la casa ruralTalamanca: visita des de la casa ruralAquestes set tines, dels segles XVIII i XIX, són testimoni de l'especialització vinícola de Talamanca i destaquen per la seva singularitat. Es pot fer aquest camí en 4 x 4 o a peu. En cotxe podeu anar-hi, també, per Manresa-Viladordis.

Podem arribar a les tines des del monestir de Sant Benet, Llobregat avall i anant pel marge dret del riu.
Dos quilòmetres més enllà del pont de les Generes, trobarem la passera dels Tres Salts sobre el Llobregat. Creuarem el riu i a uns 200 m a mà esquerra hi ha les tines.

http://xtec.cat/ceipvilomara/Indrets/tines.htm

Les tombes del Pertegàs

Tombes de Pertegàs: visita des de la casa ruralTombes de Pertegàs: visita des de la casa ruralVols conèixer unes tombes altomedievals (s. VI-VIII)? Tira riera de Calders amunt, hi trobaràs 37 tombes excavades a la roca.

El molí del Blanquer

L’antic molí blanquer, que aprofitava l’aigua calenta de la font Calda, i posteriorment fariner és un conjunt format per dos elements separats: el molí i un possible dipòsit. A l'interior s'hi conserva el graó sobre elevat de les moles, Uns 20 m a l'est hi ha una construcció de planta quadrada (5 X 5m) amb un dipòsit cilíndric és on assaonaven les pells. A un nivell més alt hi ha la casa del moliner.

El Forn de calç de Calders

Conjunt de 3 forns de calç amb dependències annexes. Actualment és la seu del Centre d'art i Sostenibilitat del Forn de la Calç de Calders, essent un punt de trobada entre cultura, història i Sostenibilitat. L'art vesteix l'entorn; decora l'espai, prepara l'atmosfera per que qualsevol grup de treball desenvolupi el seu treball en un ambient ideal. Cursos I seminaris, exposicions, concerts…

Forn de calç a Calders: espai de treball. Casa ruralForn de calç a Calders: Casa rural molt a propConfort i aïllament. Art i Natura. Equilibri i tranquil·litat.

 

http://www.cacis.cat/

Més articles...

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars

Si no canvia la configuració del navegador, vostè està acceptant el seu ús.

I understand