Índex de l`article

Casa rural: espais de treballHe estat una casa autosuficient, amb els espais per produir oli, vi, pa i per aprofitar l'aigua.

 


El món de l'oli: el trull

Un trull és un local destinat a l’obtenció de l’oli d’oliva,
Vols conèixer el procés que se seguia?, com es molien les olives amb el corró? Com es duia a terme la batuda? I, el premsat i la decantació? Vols veure, encara, les corretges de la mula que girava i girava movent el corró?


El món del vi: el celler

Tot ens parla de la vinya, a l’Estrada: les parets de pedra seca que omplen els vorals de les feixes de les antigues vinyes, les cabanes o barraques de vinya escampades arreu, les tines, les premses... Quan entrem al celler hi trobem les centenàries bótes de vi de roure, construïdes dins mateix del nucli de la masia. Galeria de fotos de la vinya, parets, barraques, tina, celler...


El món del pa

Quin enrenou aquells dies a l’Estrada amb la sega, les garbes, les garberes, la batuda a l’era, el gra al molí i la palla al paller. La farina era per al pa de tot l’any. Entrem al pastador, mirem l’enginy per a abocar la farina a la pastera, gaudim de la profunditat del forn.


L’aigua

Les terres de l’Estrada es troben entre la riera de Calders i la de Talamanca, són terres riques en aqüífers subterranis, i en fonts i pous. La Font Calda, propera a l’Estrada és la font per excel·lència, amb aigua d’excel·lent qualitat, de la seva veta en ragen moltes altres fonts. El pou i la mina de l’Estrada en són subsidiàries.

Mireu què hi llegim a la font de la Mina: 1759 FONT QUE HA FETA PER L’ESTRADA PER LO CONSUM DESA CAZA

Val la pena que descobriu el dipòsit d’aigua dels masovers de l’Estrada, recollida des d’una bassa al peu de la paret est de la masoveria.

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars

Si no canvia la configuració del navegador, vostè està acceptant el seu ús.

I understand